حمیدرضا قمی:دلایل قوی وجود دارد که کارشناسان این صنعت معتقد باشند این صنعت درکشور ما دارای وجه غالب و مزایای زیادی برای سرمایه گذاری نسبت به سایر صنایع است .
حمیدرضا قمی در مورد جایگاه ITدر کشور گفت : دلایل قوی وجود دارد که کارشناسان این صنعت معتقد باشند این صنعت درکشور ما دارای وجه غالب و مزایای زیادی برای سرمایه گذاری نسبت به سایر صنایع است .
عمده ترین این دلایل عبارتند از
1- علیرغم قدمت جهانیان و پیشینه علمی ودانش فنی کسب شده در سایر صنایع توسط ایشان فاصله مان با جهان در صنایع نوین بویژه IT به دلیل جوان بودن آن کوتاه وقابل جبران است .
2- این صنعت بر خلاف سایر صنایع که ماهیت آن سخت افزاری و بحٍث انتقال تکنولوژی در آن اهمیت دارد ، انسان محور و مغز افزار است وخوشبختانه کشور ما از منظر منابع انسانی متخصص این رشته بسیار غنی است .
3-سومین دلیل پر اهمیت آنست که این صنعت کمترین میزان سرمایه گذاری لازم برای اشتغال هرنفر را در بین صنایع رایج داراست
بنابراین دولت اولا به عنوان بزرگترین مشتری این صنعت ودومأ به دلیل رسالت هدایتی ومدیریتی خود جهت توسعه وتشویق سرمایه گذاری در این حوزه ، باید نقش خودرا ایفا کند این امر منافع دوجانبه در بر خواهد داشت : از یک سو سامانه های ایحادشده توسط صنعت فناوری اطلاعات کمک به ترویج عدالت محوری یعنی آن شعار اولیه دولت خواهد نمود و همچنین کاهش مراجعات فیزیکی ارباب رجوع را موجب خواهد گردید و از سوی دیگر کار وکسب بخش خصوصی در صورت مجری بودن ، رونق پیدا می کند . اما روند فعلی نه تنها رشد دولت الکترونیک را در کشور نشان نمی دهد بلکه افت روند قبلی را نیز شاهد هستیم . در این شرایط مطرح کردن و انتظار سایر حمایت ها یی که دولت می تواند انجام دهد مثل واقعی کردن مالیاتهای این حوزه و اعطای تسهیلات زود بازده بخش فناوری اطلاعات ، تقاضای رویایی قلمداد می شود .مسلمأ رشد هر صنعتی وابسته به رشد بخش خصوصی آنست و واقععیت آنست که چنانچه دولت علاقمندی خود را به توسعه این صنعت نشان ندهد ، انتظار تحرک بخش خصوصی IT وجاهت ندارد.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور افزود مسئله اشتغال جوانان متخصص فناوری اطلاعات کشور برای دولت باید یک مسئله استراتژیک باشد چراکه وجود این طیف گسترد ه متخصص که سرمایه ملی برای تعلیم ایشان هزینه شده است می تواند برای کشور یک فرصت باشد و عدم توجه به این فرصت خواه نا خواه مولود تهدید اجتماعی است جذب ایشان در ممالک دیگر ویا دربهترین شرایط جذبشان در مشاغل غیر مرتبط هر دو بخش اعظمی از این هزینه را هدر خواهد داد .
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان یزد در مورد نقش رسانه ملی در توسعه IT گفت : با عنایت به اینکه مخاطبین رسانه ملی عموم مردم هستند نقش اولیه صدا وسیما می تواند در فرهنگ سازی کاربرد IT و آموزش های عمومی آن متبلور گردد فرهنگ سازی در کاربرد سامانه هایی که در حال حاضر توسط دولت ایجاد شده است ، کاهش مراجعات حضوری مردم و تسهیل در فرآیند تقا ضا مردم را موجب می گردد و همینطور تشویق به ایجاد و کاربرد فروشگاههای مجازی نیز نتیجه مشابهی در بر خواهد داشت .مسلمأ ترویج این کاربرد خود بخود باعث مطرح شدن نیازهای جدید توسط مردم ومتعاقب آن توسعه این صنعت خواهد گردید .
وی افزود فعایتهایی که توسط بخش خصوصی در جهت توسعه تجارت الکترونیک و یا عمومی کردن کاربرد فناوری اطلاعات انجام شده است به دلیل هزینه های بالا تبلیغات در رسانه ملی امکان مطرح شدن در این سطح ندارد .ولی معرفی آن جزو رسالت این رسانه محسوب می شود . قمی افزود آموزش های عمومی واولیه کاربرد فناوری اطلاعات مثل کاربردهای ابتدایی سیستم عاملها و وب بروسرها و محیطهای مجازی مورد دیگری است که رادیو وتلویزیون می توانند در آن موثر باشند .
وی گفت با عنایت به اینکه IT صنعتی است که می تواند بخش عظیمی از جامعه را درگیر کار آفرینی خود کند رسانه ملی با انتقال تجربیات مشابه و قابل درک عموم از سایر ملل موفق نظیر هند و ایرلند و حتی ویتنام می تواند موجب تشویق در توسعه سرمایه گذاری این زمینه را فراهم سازد وی همچنین گفت آنچنانکه باید ، صداوسیما در آفت شناسی این صنعت وارد نشده است و نقش عظیم آن را باورنداشته است در این زمینه نیز رسانه ملی می تواند موثر باشد .
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 15,ژانویه,2025